Veel gestelde vragen

Hieronder treft u een lijst aan met veel gestelde vragen. Staat uw vraag en antwoord er niet tussen? Vul dan het contactformulier op onze contactpagina in.

De kappers zijn opgeleid tot haarwerkers en hebben zich daarna gespecialiseerd in haarvervangingen. Ze hebben ervaring, laten zich regelmatig bijscholen en zijn volledig op de hoogte van de laatste trends.

Onze salon heeft een sfeervolle ambiance waar discretie centraal staat. Tijdens het gesprek kunt u ons vertellen over uw manier van leven (dit is belangrijk) en uw voorkeur wat betreft kapsels, kleuren en stijlen. Wij nemen samen met u alle tijd om de modellen rustig te passen en een keuze te maken.

Natuurlijk, neem iemand mee die u goed kent.

In sommige gevallen wel. Dit is afhankelijk van de situatie en of u een haarwerk kiest dat op voorraad is. Vaak komen klanten langs om voor hun behandeling hun wensen te bespreken en bellen zij ons wanneer zij het haarwerk nodig hebben. Wanneer het gaat om een haarwerk op maat, zult u moeten wachten op de fabricage van het haarwerk. De specialist zal u informeren over de levertijd en zal er alles aandoen om deze zo beperkt mogelijk te houden.

Wij hechten veel belang aan kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom leveren wij alleen haarwerken met een garantie van zes maanden op fabricagefouten.

Onze haarwerkspecialisten zijn ambulant en kunnen indien nodig vrijblijvend bij u thuis of in het ziekenhuis komen.

Een bezoek van onze haarwerkspecialisten is onderdeel van onze service.

Het is beter om een afspraak te maken (liefst voordat u de eerste kuur krijgt) als het haar nog niet is uitgevallen. De haarwerkspecialist kan dan op basis van uw haarkleur, haartype en model een perfect toegesneden advies uitbrengen. Zij zal u voorlichten, begeleiden en een haarwerk voor u verzorgen.

Haarwerken zijn te verkrijgen in confectie, semi-maatwerk en maatwerk.

Confectiemodellen zijn standaard haarwerken die in verschillende kleuren worden gefabriceerd. Er bestaan verschillende merken van zeer uiteenlopende kwaliteit. Wij leveren alleen A-merken waardoor ook deze confectiemodellen prettig dragen en heel natuurlijk vallen.

Semi-maatwerk zijn haarwerken met standaard monturen (het materiaal waar het haar op is geknoopt). Deze verschillen in maat, kleur, dikte, gewicht, duurzaamheid en kwaliteit. Daarnaast verschilt ook nog eens de kleur en de lengte van het haar dat op de basis is geknoopt. De basis kan op maat worden vermaakt zodat de juiste pasvorm wordt verkregen.

Maatwerk is afgestemd op de persoon. De haarwerkspecialist maakt mal van het hoofd. Deze mal wordt gebruikt om het haarwerk exact de vorm te geven van het hoofd.

Onze haarwerken van synthetisch haar, echt haar en Cyber- of Vital Hair komen zeer natuurlijk over.

Een haarwerk van echt haar is kostbaarder. De haarwerken en worden door ons streng geselecteerd. Wij werken met echt haar van hoge kwaliteit. Een voordeel bij echt haar is dat het haar kan worden geföhnd, gestyled en gekruld zoals het eigen haar.

De synthetische modellen die wij in ons assortiment hebben zijn van een hoge kwaliteit en zijn bijna niet van echt haar te onderscheiden. Wij maken gebruik van exclusieve merken en modellen. Synthetische modellen zijn gemakkelijker in onderhoud dan modellen van echt haar en blijven beter in model.

Een haarwerk (pruik) en een haardeel of haaraanvulling zijn niet hetzelfde.

Een haarwerk bedekt het hele hoofd. Haarwerken maken het mogelijk om met een totaal andere coupe, lengte of kleur voor de dag te komen.

Een haardeel is een aanvulling op uw eigen haar. Haardelen zijn op verschillende manieren te bevestigen.

Alle modellen zijn licht en luchtig ontworpen voor optimale ventilatie. Dit is belangrijk. Afhankelijk van het haarwerk en/of bevestoiging worden diverse monturen gebruikt.

Elke haarsoort heeft zijn eigen wasvoorschrift wat bij het haarwerk meegeleverd wordt.

In onze salon verkopen wij een groot assortiment van shampoos, conditioners en sprays.

Let op: het is aan te bevelen de haarwerken niet met andere producten te verzorgen. Deze producten zijn absoluut niet geschikt voor haarwerken en kunnen de haren beschadigen.

Daar waar nodig mag u dat doen wat nodig is mits u de wasvoorschriften hanteert!

Wanneer uw haarwerk van echt haar is, kan het haar gekleurd worden. Wij adviseren u om dit niet zelf te doen maar het over te laten aan één van onze haarwerkspecialisten. Zij hebben jarenlange ervaring. Synthetische haarwerken, waaronder Cyber en Vital Hair, kunnen niet gekleurd worden.

Onze haarwerkspecialisten zullen u verschillende voorstellen doen. Deze voorstellen zijn volledig op uw situatie toegesneden en gebaseerd op uw vragen en wensen.

Ja! Het haarwerk of de haartoevoeging zal geen obstakel vormen voor het sporten of zwemmen, op voorwaarde dat het een haarwerk op maat is en goed aansluit. Voor een advies op maat kunt u onze haarwerkspecialisten vragen naar de mogelijkheden. Geef daarbij aan welke sport u graag zou willen blijven beoefenen.

Nee! De haarwerken zijn uitermate licht en luchtig. Uw eigen haar zal zonder enige problemen kunnen groeien.

Helaas is het voor artsen niet altijd mogelijk om van te voren te voorspellen of het haar gaat uitvallen. Bij ons kunt u in alle rust en zonder verdere verplichtingen een haarwerk laten verzorgen en reserveren tot het nodig is. Wanneer u het haarwerk niet nodig blijkt te hebben, hoeft u ons alleen even te bellen dat het niet nodig is.

De zorgverzekeraar betaalt in geval van medische behandelingen en alopecia een bepaald bedrag voor het haarwerk. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een medische indicatie nodig van uw behandelend arts. De basiszorgverzekering vergoedt € 436,00 (2019). Het kan zijn dat u ook aanvullend verzekerd bent. Onze haarwerkspecialisten kunnen u hierover informeren.

Wij zijn als haarwerker erkend bij de Anko en/of SEMH en de geschillencommissie.

Mocht het onverhoopt voorkomen dan u een klacht heeft dan treft u hieronder de procedure aan om een klacht te melden.

Om de klacht zo snel mogelijk op te lossen, belt u het beste in eerste instantie met de winkel van aankoop.

Uiteraard kunt u ook schriftelijk een klacht indienen. Voor een snelle en correcte afhandeling vragen we om onderstaande gegevens te vermelden:

  • Naam van de winkel van aankoop en aankoopdatum;
  • uw naam, adres, woonplaats;
  • mailadres en telefoonnummer

Verstuur uw klacht naar:

info@aderanshaircenter.com

Of gebruik hiervoor het contactformulier op onze contactpagina.


U kunt uw klacht ook schriftelijk indienen via onderstaand adres:


Aderans Haircenter

t.a.v. Afdeling Klachten
Eglantierbaan 16
2908 LV Capelle aan den IJssel
Nederland


Binnen 14 dagen ontvangt u een inhoudelijke reactie van ons.

Goed om te weten:

Als u als consument vindt dat uw klacht niet naar behoren is behandeld, kunt u contact opnemen met de Geschillencommissie ECKG (voorheen Stichting Klachtencommissie Gezondheidszorg) , Lombokstraat 20, 2022 BJ Haarlem.


Klachten over Mammacare?

Heeft u een klacht met betrekking tot Mammacare? Volg dan de procedure zoals hierboven omschreven.

Als u als consument vindt dat uw klacht niet naar behoren is behandeld, kunt u contact opnemen met de klachtenregeling Erisietsmisgegaan.nl.

Telefonisch of per email.

Onze gegevens vindt u via onze contactpagina.


Staat uw vraag en antwoord er niet tussen? Vul dan het contactformulier op onze contactpagina in.

Vrijblijvend advies voor een haarwerk op maat?

Neem vandaag nog contact met ons op!

070 - 355 19 32