Winkelwagen
Haarverlies door littekens en brandwonden
 Haarverlies door littekens en brandwonden

Haarverlies door littekens en brandwonden

Op littekenweefsel en brandwonden kunnen geen haren meer groeien. Op deze plaats(en) zijn er geen haarzakjes meer aanwezig en ontstaan er kale plekken op de huid die blijvend zijn.

Littekens kunnen onstaan na een operatie, verwonding, verbranding, (schimmel)infectie of door een aangeboren aandoening. 


Zo is er ook de aandoening Alopecia Cicatricialis. Dit is een vorm van kaalheid die optreedt door littekenvorming op de (hoofd)huid. Op het littekenweefsel vindt geen haargroei plaats. Er ontstaan kale plekken, afhankelijk van de omvang van de littekens. Alopecia Cicatricialis is goed te herkennen doordat littekenweefsel gladder is en vaak ook een andere kleur heeft dan de niet aangetaste huid. Het is altijd raadzaam om bij veranderingen van uw huid of bij actief littekenweefsel een dermatoloog te raadplegen.

Oplossingen bij haarverlies door littekens en brandwonden

Littekenweefsel bevat geen haarfollikels. Op de plaatsen waar zich littekenweefsel bevindt kan dus geen haar groeien. Het is niet mogelijk daar de haargroei weer op gang te brengen. 

Deze kale plekken kunnen goed bedekt worden met een haaraanvulling. Alleen op het gebied waar het nodig is maken wij een haaraanvulling. Deze haaraanvullingsluit volledig en onzichtbaar aan op uw eigen haar. Er zijn verschillende wijze van bevestiging mogelijk. De kosten worden met een medische indicatie gedeeltelijk of soms geheel vergoed.

 

Meer informatie hierover kunt u vinden bij verzekeringen.