Winkelwagen

Alopecia Areata

Alopecia areata is een aandoening waarbij het eigen afweersysteem de haarwortels aantast. Het veroorzaakt pleksgewijze kaalheid. Op de plekken waar de haarwortels zijn aangetast vallen meestal alle haren uit. Er ontstaan ronde of ovale kale plekken, terwijl daaromheen het haar normaal groeit.

Alopecia

De haaruitval begint meestal op de hoofdhuid en soms valt later ook het haar op de rest van het lichaam uit. Meestal herstellen de plekken vanzelf weer, maar dit kan maanden tot zelfs enkele jaren duren.

Soms komen er daarna ook weer nieuwe kale plekken. De oorzaak van alopecia areata is onbekend. Men denkt dat een stoornis in het afweersysteem een rol speelt.

Verschillend vormen kaalheid:

  • Alopecia Areata: er zijn een of meerdere kale plekken op de hoofdhuid.
  • Alopecia Totalis: al het hoofdhaar is uitgevallen, maar het overige lichaamshaar niet. Deze variant komt voor in 5 tot 10% van de gevallen.
  • Alopecia Universalis: behalve het hoofdhaar valt ook al het overige lichaamshaar uit, zoals oksel- en schaamharen, en de haren op armen, benen en romp. Bji deze zwaardere vorm is de kans op herstel van de haargroei klein.

Meer over alopecia areata is te lezen op de site van de Alopecia Vereniging.

Alopecia

Oplossingen bij alopecia areata

Wanneer uw haar begint uit te vallen en er kale plekken onstaan op uw hoofd dan zit u ongetwijfeld vol met vragen. Ongetwijfeld loopt u rond met vragen met betrekking tot hoe u de haaruitval kunt vertragen of wat u kunt doen om de kale plekken op uw hoofd te verbergen.

Doordat de oorzaak van alopecia areata nog niet bekend is, is er ook niet direct een oplossing om uw eigen haar snel terug te laten groeien.

Haardelen:
Het is mogelijk om speciaal voor een kale plek een haardeel op maat te laten maken.

Haarwerken:
Uiteraard kunt u ook kiezen voor een volledig haarwerk. Aderans Hair Centers bieden een legio aan mogelijkheden van synthetisch tot aan echt haar en van confectie tot aan maatwerk.

Er zijn tegenwoordig zelfs haarwerken waar u mee kunt sporten en zwemmen. Voor vrijwel ieder budget is er een mooi haarwerk binnen handbereik en vaak kunt u ook aanspraak maken op een vergoeding vanuit uw verzekering. Dit geldt ook voor haardelen.

Mutsjes en Turbans:
Turbans zijn tegenwoordig een zeer gangbare modeaccessoire. Aderans Hair Centers bieden een moderne collectie turbans en hoeden van Christine Headwear. Speciaal gemaakt voor de gevoelige hoofdhuid en altijd uiterst comfortabel.

Oplossingen bij alopecia areata

Mogelijke oplossingen

Haaraanvullingen en speciaal ontworpen haarstukjes kunnen kale plekken discreet camoufleren. Technieken zoals de CNC-Haarprothese bieden een natuurlijk ogende dekking, afgestemd op individuele behoeften.

Deze oplossingen, aangeboden door specialisten, zorgen ervoor dat mensen zich weer zelfverzekerd en compleet voelen, ondanks de fysieke uitdagingen die littekens en brandwonden met zich meebrengen.

Haarwerken

Haarwerken zijn een oplossing bij geheel of gedeeltelijk haarverlies. Verkrijgbaar in zowel synthetisch als echt haar en met een uiterst natuurlijke uitstraling.

Lees verder >